OnePlus uppdaterar OnePlus 3 med OxygenOS 3.2.4 – 4G/LTE kan sluta fungera

OnePlus 3

OnePlus har släppt en stor uppdatering till OxygenOS i mobiltelefonen OnePlus 3. Med den följer tre välkomna förbättringar men också en mängd ovälkomna problem.

OxygenOS 3.2.4 som nyligen släppts bjuder på en lösning för buggen som tvingade OnePlus 3 till automatiska omstarter, samtalskvaliteten har förbättrats och en mängd ospecificerade förbättringar med operatörsoptimeringar har gjorts.

Låter riktigt bra, eller hur? Tyvärr verkar det som att OnePlus även introducerat minst tre tunga problem som förstör för användarna.

Bland annat slutar Android Pay att fungera så glöm att betala den vägen om du tänker köpa något. Dessutom har många användare klagat på att deras telefoner inte kan behålla en bra 4G/LTE-signal utan faller tillbaka på 3G eller 2G.

Och så har vi en klassiker. Att mobiltelefonens batteri dräneras mycket fortare än vanligt. En stadigt återkommande punkt som det alltid finns någon som lyfter fram efter en uppdatering, så ta den med en nypa salt.Lästips: 900 miljoner mobiltelefoner öppna för hackerattacker


Andra problem som OnePlus 3 inte har fått lösta med OxygenOS 3.2.4 är frontkameran som inte alltid fokuserar som den ska, Doze-funktionen som ibland stör notifieringarna och autoinställningen för skärmens ljusstyrka som kan få fnatt då och då.

OnePlus är ett relativt nytt företag och det är så klart möjligt att deras tidiga år i branschen har smittat av sig på OnePlus 3. Men det börjar bli hög tid för lösningar om inte OnePlus ska hamnas i samma långsamma kategori som Samsung och Sony.

Har du en OnePlus 3? Berätta gärna vad du tycker om den och om buggarna på verkar dig och din telefon!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.