OnePlus 6 avslöjas helt av kinesisk myndighet – här är specifikationerna

oneplus-6-table

Kinesiska myndigheten och certifieringsorganet TENAA har avslöjat i princip alla detaljer kring mobiltelefonen OnePlus 6. I deras databas får vi nästan alla de viktiga detaljer för att kunna jämföra telefonen med andra flaggskeppsmodeller på marknaden.

Bland detaljerna finner vi att OnePlus 6 använder en 6.3-tums AMOLED-skärm med upplösningen 1 080 x 2 280 pixlar. Det är en så kallad Optic AMOLED med bildförhållandet 19:9 och är ”kantlös”, vilket är helt i linje med vad de andra stora tillverkarna gör idag.

Under skärmen sitter en Qualcomm Snapdragon 845 med tillhörande 6GB RAM-minne och 64GB lagringsutrymme. Processorn är den i skrivande stund snabbaste från Qualcomm och mängden minne är tillräckligt för alla tänkbara situationer.

Nämnvärt är att lagringsutrymmet på 64GB inte går att utöka rent fysiskt. Det finns alltså ingen plats för minneskort i OnePlus 6. Enda sättet du kan få mer utrymme är genom en molnlagringstjänst som Google Drive eller Dropbox.

Det pratas även om att OnePlus kan arbeta på en variant med 8GB RAM-minne och 128GB lagringsutrymme.

Kamerorna i OnePlus 6 är tre till antalet. På baksidan sitter två kameror på 20 megapixel respektive 12 megapixel. Framsidan har en enkel kamera på 16 megapixel. Exakt hur de båda bakre kamerorna kommer att användas återstår, men dubbla ökar alltid möjligheten till bra fotografier – och vi räknar med att OnePlus lägger sig i absoluta toppklassen. Annars får de svårt att haka på konkurrenter som Huawei P20 Plus.

Operativsystemet som används är givetvis Android och det är version 8.1 ”Oreo” som gäller.

Storleksmässigt är nya modellen faktiskt något mindre på längden, men både bredd och tjocklek har ökat marginellt. Det är inte mer än logiskt att det sker en liten förändring eftersom OnePlus 6 har en 6.3-tumsskärm med ändrat bildförhållande jämfört OnePlus 5T som stannar på 6.1 tum.

  • OnePlus 6: 155.7 x 75.33 x 7.75 mm (177 gram)
  • OnePlus 5T: 156.1 x 75 x 7.3 mm (162 gram)

OnePlus 6 presenteras officiellt den 16 maj i London, England. Det är ett öppet evenemang för vem som helst att besöka, så länge du har en biljett. Det är alltså inte begränsat till reportrar. Evenemanget är döpt till ”The Speed You Need”, och vi hoppas så klart det gäller både hastigheten i telefonen och prestandan till kameran.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.