Olympus arbetar på efterföljare till OM-D E-M5

olympus-omd-em5

Olympus arbetar på en direkt efterföljare till OM-D E-M5.

Den nya kameran kan potentiellt visas upp under Photokina senare i år eller senast tidigt under början på 2015.

För de som kanske är undrande nu så kan nämnas att befintliga E-M1 inte är en ersättare till E-M1 utan alltid har varit en kompletterande modell för marknaden.

Vilka specifikationer som gäller vet vi inte då inget har läckt ut från kameratillverkaren i skrivande stund.

E-M5 är fortfarande värd att köpas

Om man ska spekulera så kan man ju alltid drömma om en nyutvecklad MFT-sensor med högre upplösning, optimerat kamerahus med bättre grepp från E-M1 och ny bildprocessor som minskar bruset i bilderna vid dåliga ljusförhållanden.

Olympus OM-D E-M5 är efter två år på marknaden en fullt gångbar kamera med riktigt bra egenskaper. Utmärkt bildkvalitet, blixtsnabb autofokus med rätt objektiv och idag ett förträffligt pris.

För tips på de bästa objektiven till OM-D E-M5 och hela Micro Four Thirds-serien med kameror kan ni läsa artikeln Bästa objektiven till Olympus OM-D – E-M5 & E-M1.

Läs mer hos 43rumors.com.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.