Olympus 25mm f/1.8 på gång med solid design & lågt pris

Olympus släpper ett nytt objektiv till Micro Four Thirds och det blir en 25mm med bländaren f/1.8. Några exakta specifikationer finns inte i skrivande stund, men enligt uppgift blir objektivet mindre och lättare än alternativet från Panasonic – Leica DG 25/1,4 ASPH Summilux.

Det nya alternativet från Olympus ska även vara billigare, något som säkert tilltalar många spekulanter. Om kvalitén på objektivet hamnar i klass med befintliga 45mm f/1.8 eller bättre och motsvarande prislapp så kan det här bli en riktig höjdare för alla Micro Four Thirds-kameror.

Vidare kan nämnas att objektivet ska vara välbyggt och fokusera snabbt på de senaste kamerorna i OMD-serien. När nya objektivet kan släppas återstår att se, men räkna med att det snabbt säljer slut om specifikationer och priser är rätt. Vilket objektiv skulle du helst vilja se till MFT?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.