Office 2016 har en enorm brist som Microsoft måste fixa

microsoft-office-2016


Office 2016 är på många sätt en förträfflig uppgradering. Jag kan skarpt rekommendera att alla som redan använder Office-tjänsterna uppgraderar med senaste versionen för nyheterna är många och riktigt bra. Ni kan läsa mer om några av mina favoriter bland nyheterna i denna artikel.

Det finns dock något som håller mig tillbaka i användandet av Office-tjänsterna och det är faktumet att Google Calendar inte kan anslutas till Outlook. Det är helt obegripligt att Microsoft lyfte ut stödet tidigare och det här är utan tvekan en dealbreaker för min del.

Jag arbetar en hel del i Office-tjänsterna men de kalendrar jag kräver (ja, kräver) tillgång till ligger alla på Google Calendar. Jag kan inte byta till Microsofts lösning då de är låsta inom företaget jag arbetar på och det gör allt väldigt problematiskt eftersom Google Calendar inte fungerar med Outlook.

Ingen helhetslösning med Office

Det betyder att jag inte får en helhetslösning utan slits mellan två tjänster där den ena gärna spelar bollen till den andra som bara vägrar ta emot.


Att Outlook kan ta emot e-postmeddelanden via IMAP från Google Apps är helt obegripligt eftersom Microsoft lämnade CalDav bakom sig. Varför inte också stödet för Gmail?

En annan sak som är riktigt irriterande är att vissa av Microsofts applikationer till Android och IOS inte stöder Business-lösningarna för Office.

Office Lens – Inte för Business

Exempel på detta är Office Lens som är ruskigt bra på att ta bilder på papper, visitkort och whiteboards men utan möjlighet att spara resultatet på OneDrive om man har ett Business-konto. Däremot går det hur bra som helst med Google Drive. Hur i hela världen är det ens möjligt?!

Microsoft har länge kritiserats för att lägga större intresse hos konkurrenterna än på sina egna tjänster och användare, något som märks inte minst med Windows Phone. Tyvärr vill jag mena att detta även märks på sina håll inom de egna Office-leden.

Jag vill så gärna använda Office 2016 då jag känner på mig att det här är något riktigt stort och bra. Microsoft stoppar mig tyvärr i stegen och jag vet inte om det är värt att slåss för sakens skull. Hur länge måste jag gå utan stöd för Google Calendar i Outlook innan Microsoft förstår vikten av samarbete och hjälpsamhet i frågan?

Microsoft – ge mig en riktigt bra anledning till att gå över helt till Office om ni inte kan spela boll med andra aktörer? För era konkurrenter verkar kunna spela boll med alla andra.