Nya Ipods på gång – kan släppas i juli

apple-ipod-touch-5thgen


Apple kan släppa nya Ipod-modeller

Uppgifter pekar på att såväl Ipod Nano som Ipod Shuffle får nya färgkombinationer medan Ipod Touch även får uppgraderad hårdvara.

Det betyder troligtvis att Apple äntligen går ifrån den idag använda A5-processorn och ökar prestandan med en A7 eller bättre. Exakt vad som är att vänta är ännu oklart men flera källor pekar på lansering så tidigt som den 14 juli.

Ipod Touch inte uppgraderad på tre år

Med tanke på att Ipod Touch inte har fått en större uppgradering på nära tre år så är nyheten mer än välkommen för alla entusiaster där ute. Smartphones har kanske tagit över musikmarknaden men mediaspelare som Ipod-serien har fortfarande en stor användarskara.

Ipod Touch och Iphone 5c är de enda kvarvarande enheterna som har 32-bitarsprocessorer. Det är förståligt om Apple vill fasa ut dessa omgående för att helt kunna fokusera på 64-bitarsprocessorerna i framtiden.


Första bilderna i Itunes 12.2

De första nyheterna om kommande Ipod-modeller kom efter att flera webbsajter rapporterat om bilder i Itunes 12.2 med Ipods som finns att köpa.

Nu väntar vi bara på en officiell bekräftelse från Apple och information om att Ipod-modellerna finns att köpa. Priser är givetvis inte kända än men återkom för mer information inom kort.