apple-logo


Iphone-telefoner i 4.7- och 5.7 tum

Ryktescirkusen kring Apple tycks aldrig ta slut och det dyker hela tiden upp ny information från påstådda informationsgivare som säger sig ha insyn i Cupertino-företagets framtidsplaner. Det är sällan några större sanningar som läcker ut på internet, men ibland dyker det upp små guldkorn som faktiskt visar sig korrekta.

Bland de senare uppgifterna som nått finns ett om Iphone-modeller med skärmstorlekar på 4.7 och 5.7 tum. Det skulle ta den populära telefonserien till phabletkategorin med smartphones som nästan når upp till surfplattestorlek. Apple har aldrig varit intresserade av att gå så stort, men kanske visar det sig nu att de vill haka på trenden med 5-tums eller större telefonskärmar.

Vidare kan nämnas att båda modellerna ska ha fingeravtrycksläsare – åtminstone om man ska tro de på insidan i Foxconns fabriker (tillverkaren som monterar alla Apple-telefoner). Personligen skulle jag hellre se att Apple satsade mer på insidan snarare än skärmstorleken. Mer minne, nya processor och bättre koll på M7-kretsen hade varit riktigt välkommet för alla användare.

IOS måste bli öppnare

apple-ios7-iphone

Som så många gånger har den här information först hittats på Weibo, ett kinesiskt forum med mängder av tvivelaktig information, men också de där guldklimparna som jag nämnde tidigare. Förhoppningsvis ligger det en viss sanning i phabletryktet då Apple behöver öka skärmstorleken åtminstone en halv tum för att hålla jämna steg med konkurrenterna – och mer därtill på insidan i form av ett vidareutvecklat IOS.

Apple kan montera den bästa hårdvaran i världen och erbjuda den till ett pris utan dess like, men utan ett välgjort operativsystem så tröttnar användarna och tittar sig om efter nya alternativ. Android har inte närmare 80 procent av världsmarknaden utan orsak och dess öppenhet är en av många anledningar till att Google lyckats så väl. Om IOS kan närmare sig Androids öppenhet så kan det bli en riktig fart på marknaden igen.

Microsoft är på frammarsch med Windows Phone och när nya versionen släpps väntas plattformen resa sig samtidigt som integrationen med Xbox One lyfter det hela ytterligare. BlackBerry är en döende plattform som troligtvis kommer att slås ut och köpas upp för att tekniken inom företaget ska kunna splittas och återanvändas. Apple kan ta ut ordentliga priser för sina produkter, men då IOS ständigt tappar marknadsandelar så behöver de hitta på något för att stabilisera sig mot användarna.

Vad tror ni behöver göras från Apples sida och hur ska IOS ändras för att tilltala även i framtiden?

Kategoriserad i:

Taggad i:

, ,