Nya grafikdrivrutiner från Intel – fixar fel i Cyberpunk 2077

Löser även flera problem med högupplösta 8K-skärmar

Intel logo

Intel har uppdaterat sina grafikdrivrutiner för att fixa buggar i Cyberpunk 2077.

Den nya versionen är 27.20.100.9466 och du hittar den på Intels webbsajt idag.

Lästips: Intel Core i7-11700K når 5.0GHz – slår Ryzen 5800X & 5950X

En bugg i Cyberpunk 2077 som är löst gjorde att grafiken förvrängdes när spelaren initialt skapar sin karaktär. En annan fix löser olika krascher i spelet.

Intressant nog så kan du faktiskt inte spela Cyberpunk 2077 på integrerade grafikkretsar från Intel. Prestandan är helt enkelt för låg, så det är lite roligt att de fixar de här problemen.


Till och med nya Intel Iris Xe får extremt låg prestanda i spelet, upp till 20 fps enligt företagets egna, interna tester.

Det här är andra uppdateringen av grafikdrivrutinerna som ska lösa Cyberpunk 2077-problem. Mer information om den första hittar du här.

Nya uppdateringen fixar problem med 8K-monitorer

Intels nya drivrutiner löser en hel mängd andra problem än bara för Cyberpunk 2077.

Bland annat en rad buggar som drabbat användare av 8K-skärmar. I ett fall stod skärmen bara och blinkade i utökat läge och en annan bugg gjorde att skärmen blev permanent inaktiv.

Båda problemen är tacksamt nog fixade med 27.20.100.9466.

Andra problem som Intel löste med uppdateringen är mindre, grafiska problem och krascher i spelen Valorant, Valheim, Battlefield 1, Ridge Racer Unbounded, Starcraft 2 och Horizon Zero Dawn.

Lästips: Intel Core i9-11900KF når nästan 100 grader – trots vattenkylning och ingen överklockning

När du kollar på film i fullskärm och minskar videorutan så ska videon inte längre frysa, användare av 8K-skärmar bör inte uppleva videoeftersläpningar mer och mycker mer.

Förutom grafikdrivrutinerna så innehåller uppdateringen förbättringar till Intel Graphics Command Center samt drivrutiner för ljudkretsen i datorn.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.