Ny uppdatering till Wear OS med stora förbättringar (augusti 2020)

google wear os logo

Hösten 2020 uppdateras Wear OS med flera stora nyheter. Bland annat ökad prestanda och kortare starttider för appar. Det blir även enklare att ansluta smartklockor med Wear OS till Android.


Uppdateringen till Wear OS är en större sådan som kommer att göra operativsystemet – och med det smartklockorna – märkbart bättre.

Appar som startar kvickare, omarbetat gränssnitt som är enklare att använda och smidigare anslutning till Android-telefoner är att vänta. Och Google har även inkluderat optimeringar för 4G/LTE-kapabla smartklockor som en fin bonus.

Det som gör att apparna kan starta snabbare har med hur Wear OS interagerar med processorer efter uppdateringen. Tack vare optimerad användning av CPU-kärnor kan en 20-procentig förbättring i uppstarttid väntas.

new wearos apps google handwash weather 2020
Nya och uppdaterade appar i nya Wear OS

Därtill har Google implementerat stöd för de efterlängtade Snapdragon Wear 4100 och Wear 4100+, båda nya generationens SoC-kretsar för smartklockor med Wear OS. Kretsar som är upp till 85 procent kraftfullare och 25 procent energieffektivare än gamla Snapdragon Wear 3100-serien.


Uppdateringen har även en rad nya applikationer för Wear OS.

Bland annat en app som berättar hur länge du ska tvätta dina händer för att de ska bli helt rena. En app som är ett direkt resultat av 2020 års utdragna pandemi. Google har även uppdaterat väderappen, men den är inte redo att släppas föränn senare under 2020.