Ny hemskärm till Google TV

Chromecast med Google TV (4K)
Dario, Unsplash

Google TV uppdateras med en ny och fräsch hemskärm. Med en kommande mjukvaru-uppdatering blir innehållet mer avskalat och samtidigt introduceras mer kurerat innehåll som är skräddarsytt för just din personliga upplevelse.

Det mest uppenbara direkt från start är att antalet flikar har minskat. Det ska göra det enklare att hitta rätt när du söker efter filmer och serier, eller bara vill navigera till rätt kategori. Därtill får du förslag på material att kolla på, baserat på vad du tidigare kollat på.


Flikarna som tas bort är ”Movies” och ”Series”. De flyttas från hemskärmen och läggs istället under ”For you”. De fyra flikar som visas framöver är ”For you”, ”Live”, ”Apps” och ”Library”.

Lästips: BBC Nordic och BBC Nordic+ i Sverige

Tydligare förhandsvisningar på hemskärmen

Om du råkar befinna sig i USA så tillkommer två genvägar till hemskärmen. De heter ”Family” och ”Español”. De kommer inte att introduceras i Sverige enligt de uppgifter vi har idag. Kanske dyker de upp lite senare under året med nästa uppdatering.

Förutom allt ovan så har Google gjort det tydligare att se förhandsvisningarna till alla filmer och serier som demonstreras på hemskärmen.

En annan, mindre nyhet är att gränssnittets navigeringsknappar flyttas till andra platser för att göra dem mer intuitiva att använda.

Det här är den första uppdateringen till Google TV för 2023, men inte den sista. Google har mer i bakfickan åt det populära mediagränssnittet.

Via 9to5google

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.