Nvidia: Slutar uppdatera 32-bitars GeForce-drivrutiner

nvidia-geforce-gtx-1070

Nvidia slutar utveckla sina drivrutiner för 32-bitarsversioner av Windows, Linux och FreeBSD.

  • Inga nya förbättringar eller uppdateringar
  • Kritiska säkerhetsfixar släpps under ett år
  • Du måste uppgradera till 64-bitars operativsystem
  • Sist 32-bitarsversionen av drivrutinen är GeForce 390 WHQL

Den sista stora uppdateringen med nya funktioner och optimeringar för 32-bitars operativsystem är GeForce 390 WHQL. Därefter underhåller Nvidia bara med kritiska säkerhetsfixar och endast under det första året.

Därefter tvingas användarna att uppgradera sina datorer med nyare operativsystem av 64-bitarsvariant. Det gäller även de med 32-bitarsversioner på datorer med 64-bitarsarkitektur.

Gäller Windows, Linux och FreeBSD

Operativsystemen som omfattas är Windows 7, 8/8.1, 10, Linux och FreeBSD. De som har Mac-datorer berörs inte eftersom Apple redan gjort en övergång till 64-bitars macOS / OS X.

Men vad händer då med de som absolut måste stanna kvar med ett 32-bitars operativsystem?

Om du exempelvis måste ha ett 32-bitars operativsystem för att köra riktigt gamla 16-bitarsprogram finns inte mycket till val. Antingen stanna kvar med gamla drivrutiner eller kör en virtualiserad miljö. Det är rådet vi kan ge idag.

Nyheterna i senaste GeForce 388.71 WHQL

Före lanseringen av GeForce 390 WHQL så har vi fått en mindre uppdatering till drivrutinerna av Nvidia.

GeForce 388.71 WHQL släpptes för bara några dagar sedan och är högst välkommen för alla som spelar PlayerUnknown’s Battlegrounds. Den nya drivrutinen har uppdaterats med bättre stöd för PUBG 1.0 och till den följer en hel mängd optimeringar för storspelet.

Utöver det har Nvidia valt att lägga locket på om eventuella nyheter och optimeringar; här är det PUBG som gäller fullt ut.

Har du redan Nvidia-drivrutiner installerade kan du uppdatera dessa via GeForce Experience-appen. Alternativt om du vill ladda ner manuellt och installera går det att göra härifrån.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.