Nu visas paket som skickas med Postnord i realtid

postnord spara paket livetracking realtid 2021

Postnord har lanserat en ny tjänst som gör att du kan se dina paket i realtid när de är på väg. Den nya tjänsten är kostnadsfri och introduceras i 37 svenska städer på test. Inom kort vill Postnord att alla tätorter med över 5 000 invånare.

  • Ska finnas för alla tätorter med över 5 000 invånare
  • Alla kvällsleveranser ska kunna visas i slutet på mars
  • Finns initialt i 37 svenska städer

Anledningen till att Postnord lanserar paketspårning i realtid är att de vill öka transparansen och tydligheten kring leveranserna. Och det behövs, för Postnord har fått mycket kritik för hur de hanterar bland annat hemleveranser.

Förra året gjorde DN en artikelserie om hur chafförer på Postnord medvetet inte levererade paketen, utan stället körde raka vägen till ett utlämningsställe. Ett tillvägagångssätt vi tyvärr själva fått uppleva vid mer än ett tillfälle genom åren.

Lästips: Stäng av program som startar med Windows 10 – 4 enkla sätt

Om du bor i ett område som omfattas av paketspårning i realtid så får du ett SMS av Postnord när budet har lämnat postcentralen. SMS:et innehåller en länk till den speciella spårningssajt där du kan se paketets färd hem till dig.

Vi ville se att funktionen fungerar som den ska och har därför smugit ut livetracking stad för stad. Det handlar både om att våra system ska integreras men också om nya rutiner för våra 10 000 förare.

Peter Hesslin, chef för e-handel och logistik på Postnord Sverige

På den speciella sajten kan du inte bara se var paketet befinner sig, utan även får information om hur många leveranser det är före dig. Det gör det lättar att planera dagen så att du är hemma i tid för mottagande. Det går även att se färden i Postnords mobilapp för Android och iOS.

Att spåra paket i realtid är faktiskt ingen nyhet för en del. Postnord har redan smugit in realtidsspårning, eller livetracking som de kallar det, i en rad städer på prov.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.