Nu kan du installera större appar på din Apple TV — upp till 4GB per app

Apple TV 4th Gen mediaspelare

Nu kan du installera ännu större applikationer och spel på din Apple TV. Den tidigare begränsningen på 200MB per app har tagits bort och ersatts av en betydligt större på 4GB — och det öppnar upp för riktigt stora upplevelser när spelen kan göras mer omfattande.


Målet för ändringen är enligt Apple att användarupplevelsen ska bli bättre. Och visst är det något vi också hoppas på nu då appar inte längre behöver ladda ner temporära filer i samma utsträckning, spel kan köras större med fler nivåer och grafik.

Tidigare har applikationer haft tillgång till upp till 20GB ledigt utrymme för temporära filer medan de kör, utrymme som sedan rensas och görs tillgängligt för andra applikationer. Samma gräns finns kvar idag men förhoppningsvis minskar behovet nu när applikationerna kan göras större.

Den temporära lagringen kan fungera som så att när ett spel installeras från App Store följer det med ett antal initiala banor. Efterhand som spelaren tar sig igenom spelet installeras nya banor i bakgrunden medan gamla tas bort.

Fjärde generationens Apple TV kommer i storlekarna 32GB och 64GB. Den tidigare begränsningen på 200MB var satt för att hindra alltför snabb fyllning av lagringsutrymmet, men nu har Apple alltså lättat på detta. Vilken storlek har du på din Apple TV och vad ser du helst blir större?