Nu kan du fånga Ditto i Pokémon Go — dubbel XP under november månad

pokemon go ditto

Nu kan du äntligen hitta och fånga Ditto i Pokémon Go. Det är bekräftat att pokémon-figuren äntligen har lagts till och precis som många gissat gömmer den lilla krabaten sig helt öppet.

Ditto är nämligen en pokémon som härmar utseendet från andra. Det betyder att vilken Pidgey, Spearow och Magikarp som helst kan vara just Ditto. Du märker det inte förrän pokémon-figuren fångats. När så sker förvandlas varelsen till sin originalform och Ditto visar sig.

Det har också rapporterats att du kan lura till dig Ditto i sin vanliga form genom att använda lures och incense. De som följer uppdateringarna till Pokémon Go är troligtvis inte förvånade över att Ditto nu visat sig då en uppdatering från tidigare i november inkluderade Transform, en egenskap som andra pokémons delar med Ditto.

Samtidigt har referenser till fler än 100 nya pokémons hittats i koden bakom spelet. Det betyder att utvecklaren Niantic kan vara på gång att uppdatera Pokémon Go med en hel mängd nya figurer att fånga. Exakt vilka det blir, när de släpps fria och i vilka områden återstår dock att se. Givetvis håller vi tummarna för att svenska marknaden får alla de nya som det pratas om.

Dubbel XP & nya balanseringar

Niantic har öppnat för dubbel XP mellan den 23 november och 30 november. Om du tänker göra en ordentlig satsning för att gå upp i nivå så är det nu du ska göra det. Niantic har också gjort en mängd justeringar för att balansera pokémon-figurernas krafter. Figurer som Gengar, Alkazam och Rhydon har fått något högre CP medan andra, som Arbok, Farfetch’d och Magmar, dessvärre sänkts.


Utvecklaren planerar att fortsätta sina justeringar av pokémon-figurernas Combat Point. Målet är att göra Pokémon Go så rättvist som möjligt, även om det ofrånkomligen retar upp en del spelare som påverkas negativt. Exakt vilka som påverkas har Niantic varit tysta om, men tack vare spelarna har SlashGear kunnat sammanställa en lista.

Har du påverkats av de senaste ändringarna? Och i så fall — har det blivit till det bättre eller sämre för dig? Kommentera gärna och berätta om dina upplevelser med Pokémon Go!

Läs mer på webbsajten SlashGear.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.