Nu finns Microsoft Edge att ladda ner till din iPhone

Microsoft Edge Logo 950 x 500

Microsoft Edge finns nu att ladda ner till din iPhone. Ett glädjande besked för alla Microsoft-fans som väntat på att webbläsaren skulle släppas även till iOS.


  • Känns ofärdig på sina håll
  • Inget stöd för iPad eller iPhone X
  • Smart synkronisering av lösenord
  • Har du en Android-telefon och vill spara på surfen kan du prova den här appen

Nyheten kommer bara dagen efter att Edge släppts i sin färdiga form till Android. En lansering som gick helt under radarn för många användare men som inte på något vis är värd att landa i skuggorna.

Visst känns webbläsaren fortfarande lite ofärdig på sina håll, men för de som har Windows 10-dator hemma kan bytet från Chrome eller Safari vara värt det. Målet för Edge i molen är att ta användarna av Android och iOS ett steg närmare datorn med en likasinnad upplevelse över plattformarna.

Med funktionen ”Roamin Passwords” kan du exempelvis spara lösenord i webbläsaren på datorn och få dem sömlöst synkroniserade till mobiltelefonen. Detsamma gäller bokmärken och Edge-specifika lösningar som ”Reading List” och ”Reading View”.

Edge har inte stöd för iPad eller iPhone X

Utmaningen för Microsoft är så klart att Safari, Chrome och Firefox har liknande synkronisering. De är dessutom betydligt mer populära och har lättare för att stjäla uppmärksamheten.


Det hjälper inte heller att Microsoft Edge inte släpps med stöd för iPad eller kan skalas för den speciella skärmfaktorn i iPhone X. Vi kan vänta oss uppdateringen för detta i framtiden, men att inte inkludera stöden från start är bara förbryllande.

Vill du ladda ner och prova Edge på din iPhone kan du göra det via Apple App Store som vanligt. Tillgängliga språk är United States (engelska) och UK (engelska), franska och kinesiska. Applikationen är helt kostnadsfri att ladda ner och använda.