Microsoft har släppt sin Authenticator-app till Apple Watch. Appen har funnits som beta-version ett tag, men nu känner Microsoft att den är redo för en publik lansering.

För att komma igång med Microsoft Authenticator på en Apple Watch måste du ladda ner appen. Det gör du på traditionellt vis via Apple App Store.

Därefter startar du appen på din Apple Watch och klickar på inställningsknappen under kontorubriken. Om knappen saknas är det redan klart, då behöver du inte göra mer.

Nämnvärt här är att notiser från Microsoft Authenticator endast fungerar med Microsoft-konton samt Azure Active Directory. Åtminstone för tillfället.

Därmed kan du behöva öppna Authenticator-appen på din iPhone för att se koden som behövs till den berörda webbsajten. Lite osmidigt kan tyckas, men förhoppningsvis fixar Microsoft detta med en framtida uppdatering.

I skrivande stund är 6.0.1 den senaste versionen av Microsoft Authenticator. Av 423 omdömen har appen betyget 3.7 av 5.0, vilket får sägas vara lite under vad vi hoppats på.

Microsoft Authenticator väger in på 53.5 MB och kräver en iPhone, iPad eller iPod Touch med iOS 9.0 eller senare. Du hittar applikationen på App Store här.

Kategoriserad i: