Nu får Samsung Galaxy S22 uppdateringen med One UI 6

Samsung Galaxy S22 Ultra
Foto: taanhuyn, Unsplash

Samsung Galaxy S22 har börjat få uppdateringen till One UI 6. Det betyder att din mobiltelefon redan har fått eller kommer att få den senaste Android-versionen inom kort.

Utrullningen har påbörjat för ett litet antal marknader inom Europa. Till en början är det bara användarna av beta-versionen som får uppdateringen, därefter rullar den ut till alla andra.

One UI 6 inkluderar Android 14

Med One UI 6 får du Android 14 och alla fördelar som den versionen ger dig. Bland annat med fler och bättre inställningar för låsskärmen. Och många andra nyheter.

Du som redan har beta-versionen kan ladda ner den 300 MB stora uppdateringen idag. Använder du däremot en äldre Android-version så får du snällt räkna med att uppdateringen är mycket större.

Räkna med att din telefon aviserar om att uppdateringen är redo tidigast nästa vecka. Du behöver så klart inte installera den direkt utan kan vänta tills Samsung har finslipat uppdateringen med mindre versioner som innehåller olika buggfixar.

Tips: Missa inte chansen till bra deals på Samsung Galaxy S22 med Prisjakt

Första stora uppdateringen är stabil

De som har beta-testat Android 14 och One UI 6 säger dock att uppdateringen är tillräckligt stabil för att användas. Så det verkar inte finnas någon överhängande risk för större buggar.

Tänk på att alltid säkerhetskopiera viktig data innan du gör en uppdatering, oavsett om den är stor eller liten. Det finns alltid en liten risk att något går fel under installationen, vilket kan leda till förlorad data. Det är en risk som gäller alla mobiltelefoner oavsett operativsystem.

Via Android Central

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.