Nu är det säkrare att använda Facebook Messenger – kan låsas med Face ID och Touch ID

facebook messenger faceid touchid ios 2020

Facebook har uppdaterat meddelandeappen Messenger med nya säkerhetsfunktioner. Genom att låsa innehållet bakom Face ID eller Touch ID finns ingen risk att obehöriga kan se dina meddelanden.


Den största nyheten i uppdaterade Messenger är ett tillägg till funktionen App Lock. Den gör att dina meddelanden kan skyddas bakom ett lösenord. Med tillägget kan även Face ID eller Touch ID på din iPhone användas.

Samma funktionalitet kommer även till Android-användarna. Något datum för det är dock inte spikat, så det återstår att se när ansiktsigenkänning och fingeravtrycksläsaren fungerar med Facebook Messenger där.

En annan förbättring är förbättrad kontroll över inkorgen. Mer specifikt handlar det om styrningen över vem som kan skicka meddelanden direkt till inkorgen, och vilka meddelanden som ska hamna i meddelandeförfrågan. Det blir även enklare att blockera meddelanden helt från vissa användargrupper.

En intressant funktion som Facebook planerar att testa inom kort är att göra bilder från okända och utvalda användare suddiga. Tanken är att det ska minska risken att se eller visa bilder för andra som är av känslig (läs: NSFW) sort. Det finns ingen tidsplan för när funktionen kan börja testas eller släppas till användarna.