Nokia 7 är officiell — här är allt du behöver veta om mobiltelefonen

nokia 7

Nokia 7 är den senaste mobiltelefonen från kinesiska tillverkaren HMD Global. En modell i mellanklassen som har intressanta specifikationer men lär bli i det närmaste omöjlig att få tag på.

Mobiltelefonen har en 5.2-tumsskärm med upplösningen 1 920 x 1 080 pixlar. Under denna sitter upp till 6GB RAM-minne, processorn Snapdragon 630, upp till 64GB lagringsutrymme och ett batteri på 3 000 mAh.

De interna specifikationerna kompletteras av en bakre kamera på 16 megapixel och som har den maximala bländaren f/1.8. Kameran har tillgång till en så kallad dual-tone blixt för naturligare blixt ljus. Frontkameran är på 5 megapixel med bländaren f/2.0.

Andra nämnvärda detaljer om Nokia 7 är fingeravtrycksläsaren på baksidan, laddningsporten av typ USB-C och microSD-kortläsaren. I stor har mobiltelefonen solida egenskaper och specifikationer som placerar den bekvämt mitt i mellanklassen.

Android 7.1.1 medföljer Nokia 7

Operativsystemet Android sammanfogar alla komponenter och ser till att de fungerar tillsammans. Närmare bestämt är det Android 7.1.1 ”Nougat” som medföljer ur lådan. Tacksamt nog har dock HMD Global lovat att Android 8.0 ”Oreo” ska finnas som uppdatering längre fram.

I stort är Nokia 7 en anonym modell som inte gör speciellt mycket väsen av sig. Visst inkluderas funktioner som ”Bothie” (spela in med både front- och bakkameran samtidigt), men det är också allt.

HMD Global har varit tämligen tama i sina lanseringar och knappast gjort något större avtryck med sina Nokia-telefoner. Nokia 7 lär inte ändra på detta, inte minst då modellen initialt bara kommer att släppas på den kineiska marknaden. Men även de tidigare modellerna har lämnat mycket att önska och tillverkaren lyckas inte nå de kvalitetsnivåer som den finska mobiltillverkaren stod för före dess fall.

Vad tycker du om Nokia-telefonerna som släppts det senaste året? Kommentera och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.