Nintendo Switch 2 kan släppas julen 2023

Nintendo Switch
Foto: Erik Mclean, Unsplash

Om det är något vi gått och väntat alltför länge på så är det att Nintendo ska släppa en ny Switch-modell.

Nej, vi pratar inte om en så begränsad och ”onödig” nylansering som Switch OLED var – utan en stor uppgradering av riktiga mått som faktiskt bjuder på vettiga nyheter.

Vi menar högre prestanda så att framtida Switch-spel på allvar kan rivalisera vad Xbox och Playstation har att erbjuda i ren grafisk kvalitet.

Och kanske kommer det just en sådan modell det här året. En användare på det ökända forumet 4chan har avslöjat att en lansering kan ske under julperioden 2023.

sony playstation 4 vit nikita kachanovsky unsplash
Switch 2 presterar som en Playstation 4. Foto: Nikita Kachanovsky, Unsplash

Switch 2 presterar som en Playstation 4

Kodnamnet på konsolen är enligt uppgift HWK/Hawk och den grafiska prestandan ska vara i nivå med Playstation 4. Nej, inte Playstation 4 Pro, utan grundmodellen av PS4-serien.

Andra detaljer som läckt är att skärmen ska vara på 7 tum och ha upplösning i 1080p. Lagringsutrymmet är på 16 GB med 2 GB reserverat till spelkonsolens systemfiler. Resten är ledigt för spel och appar.

Läckaren säger att prestandan ska vara tillräckligt för att köra spel i 4K-upplösning med 30 bilder per sekund. Även raytracing ska finnas, så kallad strålspårning, men räkna inte med att det är på någon större nivå.

Prestandamässigt motsvarar hoppet från dagens Switch till Switch 2 en generationsändring från Galaxy S6 till Galaxy S23.

Via Pocketgamer

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.