Nintendo släpper ny Switch-konsol med unika Joy-Con-färger

nintendo-switch-splatoon2-neonjoycon

Nintendo Switch kommer att släppas i ett nytt paket med färgglada Joy-Con-kontroller i grönt och rosa. Lanseringsdatum är den 8 september och prislappen stannar på 379 dollar, eller cirka 3 800 kronor inklusive moms.

Den nya Switch-konsolen har inte bara nya handkontroller utan kommer även med en fullversion av spelet Splatoon 2. Och det är för att marknadsföra spelet som Nintendo tagit beslutet att lansera nya konsolpaketet.

Nintendo har haft mycket svårt att tillgodose marknadens behov av Switch och inte kunnat fylla alla butikshyllor snabbt nog. Bristen är påtaglig och ännu mer så med nya Switch-paketet. Det kommer nämligen att säljas exklusivt av amerikanska butiken Walmart.

Om det letar sig hit till Sverige med tiden, eller åtminstone om de nya färgerna på Joy-Con blir tillgängliga återstår att se. Vi hoppas så klart på en lansering här men Nintendo är kända för att göra exklusiva avtal med butiker. För att inte tala om att speljätten gärna släpper vissa saker bara i Japan.

Den som gillar redan släppta Splatoon 2 har sedan länge kunnat köpa tillbehör till spelet separat i både Japan och Europa. Boende i USA har däremot endast kunna få extra tillbehör för Splatoon 2 genom att köpa detta i Switch-paket; så att neongröna och rosa Joy-Con nu endast går att få i USA kan ses som något av en upprättelse på den punkten.

nintendo-switch-neon-joy-con

Nintendo Switch har en mängd olika varianter och färger att välja mellan, men alla är funktionsmässigt identiska. Det betyder att du kan köpa precis vilket paket med Switch du helst önskar och bara bry dig om färgen på kontrollerna. Den som inte är petig med denna detalj har större chans att hitta en Switch-konsol i butik.

Prisskillnaden mellan bara Nintendo Switch och att köpa spelkonsolen i ett paket är inte överväldigande stor. Kan du hitta konsolen utan spel så är det ingen skada i att köpa första spelet separat (vi rekommenderar både Splatoon 2 och Zelda som utmärkta förstaspel).

Har du en Switch eller kanske planerar du att köpa en? Lägger du någon större vikt vid färgvalen på kontrollerna? Skriv gärna en rad och berätta.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.