Nintendo New 2DS XL Hylian Shield Edition är här

new-nintendo-2ds-xl-hylian-shield-edition

Nintendo New 2DS XL Hylian Shield Edition släpps den 2 juli och specialmodellen kan bara köpas från butikskedjan GameStop. Hårdvarumässigt är den identisk med vilken annan New 2DS XL Hylian Shield Edition som helst – det är designen som gör modellen unik.


Hylian Shield Edition går främst i blått och silver, med finare detaljer i guld och rött. Kanterna i silver är något högre upp än de blåare mittdelen vilket ger en känsla av textur på utsidan.

Förladdad på handkonsolen finns The Legend of Zelda: A Link Between Worlds. Spelet släpptes 2013 och är efterföljaren till SNES-klassikern The Legend of Zelda: A Link to the Past från 1991.

new nintendo 2ds xl hylian shield editionNintendo New 2DS XL Hylian Shield Edition släpps i ett begränsat antal och går bara att köpa under sommarmånaderna. Prislappen är 160 USD, eller cirka 1 800 kronor inklusive moms. Vilket du kan jämföra med normalvarianten som i Sverige kostar cirka 1 400 kronor.

Om just den här unika designen inte släpps i Sverige har du åtminstone två andra, officiellt släppta varianter av Nintendo New 2DS XL att köpa här. Den ena med Pikachu- och den andra med Poké Ball-design. Priserna är runt 1 500 kronor för båda modellerna.

Lanseringen visar att Nintendo är fortsatt hängiven den lilla handkonsolen som med ett år på marknaden är ett värdigt komplement till dyrare Nintendo New 3DS XL.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.