Nintendo 3DS & 3DS XL nysläpps med bättre hårdvara

nintendo-3ds-xl-2014

3DS och 3DS XL släpps med ny hårdvara

Speljätten Nintendo har presenterat nya, uppgraderade handkonsolerna 3DS och 3DS XL.


Det rör sig om flera tunga nyheter som garanterat lär uppskattas av såväl nya som gamla användare. Här är allt som är nytt med senaste 3DS och 3DS XL.

Största nyheten är kanske att Nintendo nu har byggt in en andra analog tumspak, något som varit hett efterlängtat även om tillbehöret Circle Pad Pro delvis löst detta problem. Det är helt obegripligt att man inte gjort detta tidigare, men nu är spaken alltså här.

Andra nyheter är en uppgraderad processor som ska ge ett generellt kvickare system, ny WiFi-krets för snabbare nedladdningar och bredare betraktningsvinklar i 3D-läget. Man har även implementerat stöd för NFC, gyrosensor, YXAB-knapparna har nu olika färger för att matcha SNES-designen och batteriet på undersidan är äntligen bytbar.

Två nya axelknappar – XL & XR

Vidare har 3DS och 3DS XL nu stöd för microSD-kort, trådlös säkerhetskopiering mot en dator och senaste mjukvaran ger även en HTML5-kompatibel webbläsare för den som önskar använda det.


Slutligen vill vi även nämna att Nintendo tacksamt nog lagt till axelknappar med namnen XL och XR, ökat skärmstorleken något samt ökat internminnet från 128MB till 256MB. Skärmens 3D-effekter har blivit bättre och man kan nu byta skal, vilket är en av anledningarna till att batteriet kan bytas ut på nya modellerna.

Den 11 oktober kommer de båda nya handkonsolerna att släppas i Japan. När den amerikanska och europeiska blir aktuell återstår att se, så även vilka priser som gäller för oss i Sverige. Det skulle dock inte förvåna om en prisbild lik den idag gäller och att lansering sker någon gång tidigt nästa år.