Nikon slutar tillverka sex äldre objektiv för FX och DX

Nikon D750

Nikon slutar sälja sex objektiv med F-fattning. Det handlar om äldre modeller varav ett är ett professionellt teleobjektiv i den högre prisklassen.

Lästips: Använd din Nikon-kamera som webbkamera med Webcam Utility

Tidigare har Nikon meddelat att AF-P DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR slutar att tillverkas och säljas.

Nu utökas listan med ytterligare sex objektiv. Tre av objektiven är för Nikons fullformatskameror i FX-serien, de andra tre är anpassade för crop-kamerorna i DX-serien.

Objektiven som slutar att tillverkas och säljas:

  • AF-S NIKKOR 16-35mm f/4G ED VR
  • AF-S NIKKOR 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR
  • AF-S NIKKOR 200mm f/2G ED VR II
  • AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR
  • AF-S DX NIKKOR 18-300mm f/3.5-6.3G ED VR
  • AF-S DX NIKKOR Micro 85mm f/3.5G ED VR

Om du äger ett objektiv som slutar att säljas så betyder det inte att du förlorar garanti, funktionalitet eller något annat som påverkar hur det fungerar.

Nikon uppdaterar sina objektiv med ny mjukvara när det behövs, ofta för att lösa eventuella problem och knasigheter i nyare modeller. Äldre får dock inte firmware-uppdateringar i samma utsträckning.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.