Nikon D750 – äntligen kan D700 få sin ersättare

nikon-logo

Nikon D750 kan bli nästa systemkamera med sensor i fullformat.

Enligt uppgifter med insyn i utvecklingen rör det sig om en kamera ned sensor på 24.3 megapixel och en officiell presentation påstås komma på Photokina 2014.

Tidigare uppgifter om D750 har pekat på en skärm som kan vinklas, WiFi-stöd, bildprocessorn Expeed 4, lättviktigt kamerahus i klass med D610 eller Df samt ett pris runt 17 000 kronor.

Varken Nikon D600 eller efterföljaren D610 har varit någon direkt ersättare till idag sex år gamla D700 – men kanske kan vi få en sådan kamera om D750 blir aktuell.

Samtidigt hoppas man på att Nikon nu löst alla problem vid tillverkningen av sina tidigare kameror, inte minst D600 som hade stora problem med damm som läckte in i kamerahuset.

Vad tror ni – blir D750 av och är det en ersättare till D700?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.