Iphone 6 kan få NFC – ny uppgifter har läckt ut

apple-logo

Iphone 6 kan få NFC trots allt

Apple har envist sagt att NFC inte är något för Iphone-serien och hittills har de hållit fast vid den övertygelsen.

Med Iphone 6 och Iphone 6L kan det dock bli ändring då nyligen läckta dokument pekar på att NFC faktiskt är aktuellt i nya modellerna.

NFC-kretsen påstås komma från företagets NXP, samma leverantör som ordnat kretsar till exempelvis LG Nexus 5.

Det är mycket märkligt att Apple inte inkluderat stöd för NFC tidigare och kanske har det bara varit ett av sätten för Cupertino-företaget att särskilja sig från sina konkurrenter.

NFC i mobilen

Vad använder man då NFC i mobiltelefonen till? Jo, det finns flera användningsområden och bland dessa finner vi möjligheten att ansluta till andra telefoner på ett snabbt sätt. Man kan även koppla sig mot exempelvis kameror som stöder detta och föra över bilder.

Man kan även använda NFC för att ta emot information från exempelvis annonser på stan, använda mobilen som biljett på bussen och ta del av olika tjänster som för att betala i butik med telefonen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.