NFC-stöd till Huawei Watch GT 2 med ny uppdatering

Huawei Watch GT 2

Huawei Watch GT 2 har uppdaterats med ny mjukvara som gör att NFC-kretsen i smartklockan äntligen kan användas. Tyvärr med stora begränsningar – men nu är NFC åtminstone tillgänglig för användarna.

När Huawei lanserade Watch GT 2 var det många som blev förvånade när NFC inte var tillgänglig från start. Visserligen finns en NFC-krets inbyggd i smartklockan, men den var initialt låst av mjukvaran.

Åtminstone låst om man befann sig utanför den kinesiska marknaden. För i just Kina har Watch GT 2 kunnat använda sin NFC-krets från första stund.

Med en ny uppdatering – version 1.0.2.28 – till Watch GT 2 så lättar Huawei på begränsningarna och låser upp NFC-kretsen åt användarna. Eller, det känns snarare som att man använder ett kryphål på sätt och vis, för det fungerar bara med Huawei-appen OneHop.

Huawei OneHop är en så kallad kompanjonapp till smartklockan. Den gör att du kan ansluta Watch GT 2 till en Huawei-telefon för att designa ett eget watchface på denna. Och det är också allt man kan göra.


Huawei Watch GT 2 har inte stöd för kontaktlösa betalningar

Det betyder tyvärr också att Huawei inte öppnar för kontaktlösa betalningar – åtminstone inte än.

Med version 1.0.2.28 till Watch GT 2 har Huawei också förbättrat tillförlitligheten i pulsmätaren under träning, lagt in nya ljudinställningar samt en rad mindre justeringar.

Även om du inte bryr dig om den begränsade NFC-kretsen så bör du alltså installera nya mjukvaran ändå.

Uppdateringen har släppts i länder som USA, Tyskland och Fillipinerna. Inom kort kommer ny mjukvaran även att nå de svenska användarna. I skrivande stund är det oklart exakt när det kommer att ske.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.