Huawei Watch GT 2 har uppdaterats med ny mjukvara som gör att NFC-kretsen i smartklockan äntligen kan användas. Tyvärr med stora begränsningar – men nu är NFC åtminstone tillgänglig för användarna.

När Huawei lanserade Watch GT 2 var det många som blev förvånade när NFC inte var tillgänglig från start. Visserligen finns en NFC-krets inbyggd i smartklockan, men den var initialt låst av mjukvaran.

Åtminstone låst om man befann sig utanför den kinesiska marknaden. För i just Kina har Watch GT 2 kunnat använda sin NFC-krets från första stund.

Med en ny uppdatering – version 1.0.2.28 – till Watch GT 2 så lättar Huawei på begränsningarna och låser upp NFC-kretsen åt användarna. Eller, det känns snarare som att man använder ett kryphål på sätt och vis, för det fungerar bara med Huawei-appen OneHop.

Huawei OneHop är en så kallad kompanjonapp till smartklockan. Den gör att du kan ansluta Watch GT 2 till en Huawei-telefon för att designa ett eget watchface på denna. Och det är också allt man kan göra.

Huawei Watch GT 2 har inte stöd för kontaktlösa betalningar

Det betyder tyvärr också att Huawei inte öppnar för kontaktlösa betalningar – åtminstone inte än.

Med version 1.0.2.28 till Watch GT 2 har Huawei också förbättrat tillförlitligheten i pulsmätaren under träning, lagt in nya ljudinställningar samt en rad mindre justeringar.

Även om du inte bryr dig om den begränsade NFC-kretsen så bör du alltså installera nya mjukvaran ändå.

Uppdateringen har släppts i länder som USA, Tyskland och Fillipinerna. Inom kort kommer ny mjukvaran även att nå de svenska användarna. I skrivande stund är det oklart exakt när det kommer att ske.

Kategoriserad i:

Taggad i:

,