Netgear-modem hos Comhem är sårbara

Netgear CG3100

Allvarlig sårbarhet i modem från Comhem

Efter att tre Zyxel-modem som används av Bredbandsbolaget bekräftades ha allvarliga sårbarheter så kommer nu uppgifter om samma sak för modem som används av Comhem.

Netgear CG3100 är ett av Comhems vanligaste modem och Dagens Nyheter rapporterar nu om att modellen är öppen för attacker. Vad som gör det hela än mer obehagligt är att Comhem haft kunskap om sårbarheten i ett helt år, något som är helt klart anmärkningsvärt.

Det är så illa att Post och Telestyrelsen börjat en granskning av båda Bredbandsbolaget och Comhem. Man vill helt enkelt veta varför sårbarheterna inte tas på allvar och varför kundernas säkerhet inte prioriteras bättre.

Slår ifrån sig

När Dagens Nyheter först berättade för Comhem om att Netgear CG3100 hade en sårbarhet så slog man ifrån sig det hela och sade att så inte alls var fallet. Först när bevis lades fram backade man i påståendet. Kort därefter kom information om att man arbetar med Netgear för att hitta en lösning via ny mjukvara.

När en sådan kommer återstår att se då vi inte fått någon tidsplan, men det är minst sagt viktigt att något sker snart. Det räcker med att man besöker en preparerad webbsajt för att drabbas.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.