När finns Xbox Series X och Series S att köpa igen?

microsoft xbox series x skarmdump promovideo

Den bristande tillgången på Xbox Series X och Series S kommer att hålla i sig en bra bit in på 2021. Produktionen kommer inte att vara i full gång förrän till sommaren nästa år.


När Xbox Series X och Series S släpptes den 10 november 2020 var det redan då bekräftat att tillgången skulle vara starkt begränsad.

Och den som inte redan har fått ett exemplar kan få vänta länge innan chansen kommer igen. En bra bit in i 2021 om vi ska tro Tim Stuart som är Xbox finanschef.

Under Jefferies Interactive Entertainment Virtual Conference sade Tim att tillgången kommer vara fortsatt starkt begränsad en tid framöver. En bra bit efter julhandeln allra minst.

Tim sade även före lanseringen av spelkonsolerna att tillgången var dålig.


We’re gonna have more demand than we do supply, and I’ll apologize in advance to people for that. I think we’re gonna live in that world for a few months that we’re going to have a lot more demand than we do supply.

Microsoft är knappast ensam med att ha extremt dålig tillgång på mycket populära produkter.

Det är till och med ännu värre för Sony med Playstation 5. En spelkonsol som bara kunde förhandsbokas och köpas via internet. Till skillnad från Xbox-modellerna som även finns i butiker.

Även Nvidia har stor problem med senaste grafikkortsserien RTX 3060, 3070, 3080 och 3090. Och allt pekar på att AMD får samma utmaningar med sin nya grafikkortsserie som släpps hösten 2020.

Lästips: Problem med förstärkare och soundbars till Xbox Serie X / Playstation 5