När får OnePlus 6 och 6T uppdateringen med Android 10?

oneplus 7 pro back

OnePlus har bekräftat när fyra av tillverkarens mobiltelefoner får uppdateringen med Android 10. Och det är betydligt snabbare än du kanske tror.


  • OnePlus 6 och 6T får nya Android 10 senaste november månad
  • OnePlus 5 och 5T får uppdateringen under 2020
  • OnePlus 7 och 7T Pro har redan Android 10 tillgänglig
  • Lästips:

När OnePlus presenterade de nya modellerna OnePlus 7T Pro och 7T Pro McLaren Edition avslöjade tillverkaren när deras äldre mobiltelefoner får uppdateringen med Android 10.

Tillverkaren lovar att underhålla alla sina mobiltelefoner ända tillbaka till OnePlus 5. En modell som släpptes för lite mer än två år sedan.

I ett foruminlägg lade OnePlus ut en tidslinje för de kommande uppdateringar.

De som har en OnePlus 6 eller 6T med befintliga beta-versionen kommer att få skarpa versionen av Android 10 under senare delen av oktober. Alla andra får uppdateringen först under november månad.


OnePlus 5T
OnePlus 5 och 5T har ingen beta-version idag – du får vänta långt in i 2020 istället.

För OnePlus 5 och 5T finns ingen beta-version. Istället måste användarna vänta ända till andra kvartalet 2020 innan Android 10 släpps.

Och nu pratar vi bara om mobiltelefoner som är operatörsolåsta. De som har köpt en en operatörslåst telefon lär få vänta betydligt längre. OnePlus har ingen tidsram att avslöja men säger att de arbetar nära flera mobiloperatörer.

Den som köper någon av de senaste modellerna – OnePlus 7 eller 7 Pro – får Android 10 direkt ur lådan.

Nämnvärt är att du så klart inte behöver installera uppdateringen så fort den finns tillgänglig. Det kan vara en god idé att avvakta lite och se om andra stöter på problem först. Ofta är det bättre att avvakta några veckor efter lanseringen och vänta in en eller två uppdateringar med buggfixar.