Mycket allvarliga sårbarheter fixas i Windows XP

microsoft-windows-xp

Microsoft släpper en stor uppdatering till Windows XP och löser med den ett antal allvarliga sårbarheter.


Den andra tisdagen varje månad släpper Redmond-företaget nya uppdateringar till sina Windows-produkter och denna gång är de sju till antalet för Windows XP. Minst en av dem berör Internet Explorer och en de Exchange-baserade ForeFront.

Just den här uppdateringen är ovanlig enligt Andrew Storms på säkerhetsföretaget Cloudpassage, detta då två av uppdateringarna som släpps har lagts till i sista stund – något som Microsoft i det närmaste aldrig gör annars. Det pekar på att sårbarheterna som fixas är mycket kritiska för användarna.

Om Windows XP får fler uppdateringar som löser sårbarheter återstår att se då den 8 april är sista datumet för sådana. Det är den andra tisdagen i april, så med lite tur får vi se ytterligare två uppdateringar, en i mars och en i april, innan Microsoft stänger dörren helt för XP.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.