Mozilla testar Firefox till IOS

mozilla-firefox

Äntligen rör det på sig hos Mozilla som nu börjat testa webbläsaren Firefox till IOS.


Firefox är i skrivande stund en utvecklarversion som är till för att samla in så mycket data som möjligt kring användandet. Tanken är att utvecklarna ska kunna dra nytta av detta för att göra den färdig applikationen bättre.

I skrivande stund är det bara användare i Nya Zeeland som kan ladda ned Firefox via App Store till IOS. Räkna dock med lansering på fler marknader inom en överskådlig framtid.

Intelligent Search & synkroniserade bokmärken

Bland de funktioner som erbjuds till användarna finns något Mozilla kallar ”Intelligent Search” och synkroniserade bokmärken över flera plattformar. Mycket likt iCloud-synkroniseringen som Safari använder. ”Visual Tabs” är i sin tur ett praktiskt sätt att få en överblick över alla tabbar som är aktiva.

Är du intresserad av att prova Firefox på din Iphone kan du anmäla intresse via denna länk. Då får du en notifiering till din e-post när Firefox är släppt i fler länder.

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.