Mozilla bekräftar: Ingen reklam i Firefox

Mozilla Firefox Logo

Firefox kommer inte att visa reklam när man öppnar en ny tabb i webbläsaren.


Det låter Firefox-profilen Johnathan Nightingale hälsa i ett blogginlägg på Mozillas webbsajt. Anledningen är att användarna av Firefox reagerat så starkt på beslutet att visa reklam att utvecklarna nu tvingas backa.

Rädslan är att Mozilla ska sälja reklamplats till högstbjudande och risken är att många ser sig om efter andra alternativ istället. Därför läggs reklamplanerna nu på is och Mozilla får nu tänka om för framtiden.

Företaget har haft en mycket tung tid bakom sig – inte minst då man lade ned utvecklingen av en Firefox-variant för Modern UI samtidigt som VD:n Brendan Eich tvingades lämna sin position inom företaget.

Hur Mozilla och Firefox ska ta sig ur de stormande vatten återstår att se, men troligtvis kommer det hela att lägga sig med tiden och utvecklingen fortsätta som vanligt.


Personligen tycker jag inte att de reklamplatser som diskuterats har varit något problem då det hela är gjort på ett snyggt sätt. Tydligen är det många som inte heller med om det så Mozilla får hitta andra lösningar att tjäna pengar på.