Minut avslöjar nya generationens larmlösning (2022/2023)

Minut Next-Gen

Minut är på gång att släppa en ny, förbättrad modell. En nya generationens larmlösning som likt föregångaren är en ”allt-i-ett”-lösning – men med flera stora förbättringar.

I skrivande stund är informationen om den nya modellen något sparsam. Men vi vet att det bland annat finns ett utomhusläge, vilket saknas på första generationens modell.

Det är också klart att nya Minut-larmet kan läsa av pooltemperaturen. Hur det hjälper dig att hålla koll på eventuella inkräktare är inte klarlagt, mest sannolikt är det en bonusfunktion för att ha full koll på hemmet.

Minut marknadsförde initialt sina larm-puckar som en lösning för konsumenthemmet. Därefter har tillverkaren växlat spår och fokuserar helt på att marknadsföra sig mot uthyrare av lokaler och bostäder. Och det gäller även nya Minut-pucken då tillverkaren kräver att du fyller i hur många bostäder du hyr ut idag.

Här är allt vi känner till om nya generationens larmlösning från Minut idag:

  • Ljudövervakning: Håller koll på ljudnivån i bostaden och skickar en avisering nivån passerar valda gränsvärden.
  • Sound ID: Artificiell intelligens som används för att identifiera olika typer av ljud och minimerar risken för fellarm (exempel på grund av vind).
  • Standalone: Varje enskild puck är helt fristående och du väljer själv hur många du behöver i samma bostad. En eller flera, valet är ditt.
  • Inomhus- och utomhusläge: Automatisk växling mellan mätningar inomhus och utomhus. Det är inte klarlagt om nya Minut-larmet är vädertåligt.
  • Temperatur- och luftfuktighetsmätning: Varje larmpuck håll koll på både temperaturen och luftfuktigheten, samt vattentemperaturen i poolen.
  • 100 % integritet: Det finns ingen kamera som kan läcka bilder och det gör Minut-larmet till mer integritetsskyddande än andra larmlösningar med kamera.

Undertecknad använder första generationens larmlösning från Minut i hemmet idag. Dock inte som en komplett larmlösning, utan som ett komplement till befintliga brandvarnare och för att ha koll på inomhusklimatet.

Vi kommer att nå ut till Minut för att se om de vill förtydliga några saker om den kommande produkten. Av förklarliga skäl väntar vi oss inte några ingående svar, men kanske kan tillverkaren ge oss några små förtydliganden utöver vad de skriver på sin sajt idag.

Via Minut

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.