Minecraft: Story Mode är äntligen släppt

minecraft-story-mode-s1

Minecraft: Story Mode har äntligen släppts och med det första avsnittet av fem som tar spelaren på ett episkt äventyr.

Man färdas ovan jord i Overworld såväl som under marken i farliga Nether; sökandes efter Order of the Stone som består av Warrior, Redstone Engineer, Griefer och Architect – hjältarna som tillsammans besegrade the Ender Dragon.

Rösterna som görs i Minecraft: Story Mode har kända namn som Patton Oswalt (Ratatouille, Agents of S.H.I.E.L.D), Ashley Johnson (The Last of Us, Tales from the Borderlands) och Dave Fennoy (The Walking Dead: A Telltale Games Series, Batman: Arkham Knight).

Telltale Games har ett fantastiskt rykte om sig att göra riktigt bra berättelser och även om jag vågar mena att nya Minecraft: Story Mode inte når hela vägen till kronjuvelen The Walking Dead: A Telltale Games Series så är det inte långt ifrån.

Minecraft: Story Mode är inget actionspel

Precis som ursprungsspelet Minecraft så är nya Story Mode inget actionspel utan närmare ett äventyrsspel. Ännu mer så i nya spelet då alla handlingar är berättelsestyrda och spelaren får hela tiden tuffa val att göra som är på tid. Allt registreras för att påverka berättelsen längre fram.

Det är mycket viktigt att man inte bara lägger ifrån sig kontrollen mitt under en dialog då man kan göra ofrivilliga ställningstaganden genom att inte göra aktiva val. Det har hänt mig flera gånger så var försiktig – allt du gör påverkar kommande avsnitt!

Snyggare grafik

Den skarpsynte lär notera att Telltales spel inte använder Minecraft-motorn utan en helt egen sådan för snyggare grafik. Det är vi så klart tacksamma för då Minecraft i sitt grundutförande varken är speciellt vackert eller prestandaoptimerat.

Faktum är att Minecraft: Story Mode ser snyggare ut för varje gång jag startar spelet. Det tog några minuter att vänja sig vid utseendet men nu känns det riktigt bra. Det blir dock lite konstigt att gå tillbaka till vanliga Minecraft på Xbox One då grafiken blir, tja, degraderad.

Har du provat Minecraft: Story Mode? Skriv gärna en kommentar och berätta vad du tycker!

Önskar du köpa spelet? Här har du länkar för att köpa spelet för Android och IOS. Om du vill ha det till andra plattformar finns även PC, Xbox One och Playstation 4 att köpa till.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.