Microsoft Your Phone – se dina filer på mobilen direkt i Windows 10

microsoft-your-phone-windows-10

Microsoft Your Phone är en applikation för Windows 10 som gör att du kommer åt dina filer på telefonen direkt via en dator.


Med appen på datorn ska det gå att dra och släppa filer direkt från en ansluten mobiltelefon till program på datorn. Exempelvis fotografier från telefonens minneskort rakt till ett Office Word-dokument.

Microsoft har också planer på att lägga till stöd för textmeddelanden och notiser. När någon av dessa visas på telefonen sker en automatisk synkronisering till datorn som visar samma meddelanden.

Your Phone är idag i ett beta-stadie och Microsoft har precis påbörjat sin testfas för att kontrollera alla funktioner. Appen är initialt tänkt att släppas till Android, men en version för iOS är planerad för framtiden.

Om du använder Windows 10 Insider Preview Build 17728 (aka Redstone 5) kan du prova Your Phone redan idag – om du även har en mobiltelefon med Android 7.0 eller senare vill säga.

Det är idag oklart om Your Phone följer med Redstone 5 eller om du måste installera en separat app när den färdiga versionen släpps.

Microsoft har de senaste åren tagit en allt mer tydlig inriktning där företaget tar större avstånd från en egen, mobil plattform, och istället släpper fler lösningar till konkurrenternas. Your Phone är ett steg åt det hållet, men frågan är hur många som kommer att ha nytt av den.

Den som redan använder Google Drive, Dropbox eller Microsofts egna OneDrive, och har klienterna installerade på sina enheter har redan en smidig överföring av dokument.

Alla fotografier, dokument och andra filer som ligger hos molnlagringstjänster synkroniseras automatiskt mellan enheter. Så Your Phone måste erbjuda betydligt mer än bara filöverföring om appen ska komma till nytta.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.