Microsoft Word Flow – unikt tangentbord för iOS

microsoft word flow ios

Microsoft kommer att släppa sitt andra tangentbord för iOS inom en snar framtid och med Word Flow får vi en helt unik lösning för att skriva med en hand.


Word Flow använder inte bara den traditionella tangentbordsdesignen i rader utan kan även böja sig åt ena eller andra sidan för enhandsanvändning. Eftersom dagens mobiltelefoner ofta större än vad som är bekvämt för att skriva med en hand så är det välkommet initiativ.

Som sig bör är Word Flow smart nog att förutse vad du vill skriva och fyller i med ord allt eftersom applikationen lär sig hur du skriver. Felstavningar rättas automatiskt om man önskar och kontakter fylls i av sig själv.

Justerbart gränssnitt med egna bilder

Gränssnittet kan justeras för att fungera bättre för just dig och bilder användas som bakgrund för tangenterna. Kan inte tänka mig att det är bra med en bild istället för en jämn bakgrundsfärg, men någon uppskattar det säkert.

I skrivande stund är Word Flow endast på engelska, precis som Hub Keyboard vilken vi skriver om i denna artikel.


Svenskt språkstöd är inte bekräftat och det lär dröja innan sådan dyker upp. Personligen håller jag mig gärna till SwiftKey på iOS, trots krånglet med buggar och otyg.

Vill du prova Word Flow även om det bara finns engelskt språkstöd? På denna sida kan du fylla i din e-postadress och visa ditt intresse.