Microsoft släpper specialvariant av Galaxy S8/S8+ med egna applikationer

Samsugn Galaxy S8

Microsoft har gått ut med att företaget tillsammans med Samsung tänker släppa specialvarianter av nya Galaxy S8 och Galaxy S8+. Det rör dig om en hårdvarumässigt identisk mobiltelefon som fått en mängd applikationer från Microsoft förinstallerade.

Redan sen tidigare har Samsung erbjudit Microsoft-appar på sina mobiltelefoner i Galaxy S-serien, men den här gången har de båda företagen tagit sitt samarbete snäppet längre.

Istället för att bara skicka med Skype, OneDrive och OneNote så kommer specialvarianterna med två extra applikationer — Cortana och Outlook. Dessutom har Microsoft själv börjat sälja mobiltelefonerna via sin nätbutik vilket även det är en nyhet.

Mer exalterande än så är det alltså inte. Microsoft har tagit två mobiltelefoner från Samsung, fyllt dem med sina egna applikationer och börjat sälja dem i sin nätbutik.

När Samsung Galaxy S8 och Galaxy S8+ Microsoft Edition packats upp och anslutits till WiFi specialanpassas innehållet i telefonerna. Anpassningen säkrar den bästa upplevelsen för produktivitet med Microsofts applikationer , som Office, OneDrive, Cortana och många fler, skriver Microsoft på sin webbsajt.

Så varför är det här något intressant att rapportera om? Jo, Microsoft har stadigt lämnat egna plattformen Windows 10 Mobile för Android och iOS. Den senaste utvecklingen kring Android visar att Microsoft fortsätter ha stora intressen i plattformen, inte minst då företaget hjälpt Samsung utveckla Desktop Experience (DeX), en docka för att göra om Galaxy S8 till en stationär dator.

Tillsammans med DeX blir Microsofts satsning på en egen variant av Galaxy S8 och Galaxy S8+ än mer intressant då det på allvar kan locka såväl nya användare som inbitna fans. Vill du inte använda Windows 10 Mobile som Microsoft gradvis överger? Då kan Galaxy S8 vara bästa valet idag. Tyvärr verkar det som att telefonerna endast släpps i USA, men det påverkar inte mycket då allt du behöver göra är att köpa vanliga versionen och ladda ner Cortana samt Outlook själv.

Läs mer om specialvarianterna på Microsofts webbsajt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.