Microsoft lockar kunder till OneDrive – byt gratis från Dropbox, Box & Google Drive

microsoft-onedrive-logo-featured

Microsoft försöker locka kunder från konkurrerande molnlagringstjänster till egna OneDrive. Företag med minst 500 anställda och en befintlig prenumeration på en annan lagringstjänst kan byta kostnadsfritt till OneDrive – Microsoft står för kostnaden under max en treårsperiod.


Idag har OneDrive fler än 350 000 organisationer som använder lagringstjänsten, enligt Microsoft. Inräknat i den siffran finns både användare av den fristående varianten av OneDrive, och de som har OneDrive som en del av Office 365.

Och med gratiserbjudandet hoppas Microsoft kunna locka till sig fler företag.

Den som flyttar sina anställda till OneDrive får den fristående lagringstjänsten helt gratis så länge företaget har en löpande prenumeration på Google Drive, Dropbox eller Box (upp till tre år). Vill företaget som flyttar även ha Office 365-apparna tillkommer kostnader för det.

Fördelarna med OneDrive jämfört med konkurrenterna

Varför skulle ett företag som redan investerat stort i en annan molnlagringstjänst vilja byta till OneDrive?


Microsoft har svaret på det och lyfter fram OneDrive for Business som ett kostnadseffektivt och användarvänligt alternativ med personlig sökfunktion, hög säkerhet och tät integration med Office 365.

Det är inte konstigt att Microsoft vill locka så många kunder som möjligt till OneDrive. Molntjänsterna är företagets snabbast växande inkomstkälla och ett mycket lovande produktsegment för framtiden. Tjänster som Azure, Office 365 och OneDrive har varit drivande i den långsiktiga vision och planering som Satya Nadella (Microsofts VD) lyft fram tidigare.

När Satya Nadella tog över rollen som VD för Microsoft satte han målet att företaget skulle dra in 20 miljarder dollar årligen på molntjänster. En rejäl milstolpe som företaget passerade redan hösten 2017. Bara Azure rapporterades hoppa otroliga 98 procent i ökad intäkt, räknat från år till år, vilket tydligt visar att Microsoft satsar på helt rätt tjänster idag.