Microsoft köper Sunrise Calendar för 100 miljoner dollar

Sunrise Calendar Logo


Microsoft påstås ha köpt populära kalenderappen Sunrise Calendar för närmare 100 miljoner dollar.

Det är i så fall den andra applikationen som Redmond-företaget köpt upp på kort tid där den första var Acompli, en e-postklient som snabbt döptes om och nylanserades som egna Outlook på Android och IOS.

Köpet är något förbryllande (förutsatt att nyheten är korrekt givetvis) då Outlook-appen redan har en utmärkt kalenderfunktion, åtminstone i IOS-versionen. Den till Android saknar en del att önska, vilket är att vänta då appen fortfarande är i betaversion.

Utmärkt kalenderapp

Vidare om Sunrise Calendar så kan nämnas att det är en förträfflig kalender som fungerar med många andra tjänster. Exempelvis kan man ansluta Google Calendar, Exchange, Todoist och Evernote – bara för att nämna några.


Jag använder själv appen på min Galaxy S4 och är mycket nöjd. Gränssnittet är snyggt, praktiskt att använda och med alla mina andra tjänster anslutna kan jag snabbt få en helhetsbild över dag, vecka, månad, osv.

Eftersom både Outlook/Acompli och Sunrise Calendar är gratisappar så är frågan hur Microsoft tänker få intäkter från dem. En tanke är att man vill konvertera användare till sina egna tjänster med de nygamla apparna och locka till köp av Office-paketet eller Exchange.

Kostnaden? 2.5 miljarder kronor

När Microsoft köpte Acompli betalade man 200 miljoner dollar för appen, vilket tar upp den totala summan till hela 300 miljoner dollar, eller 2.5 miljarder kronor utan moms.

I skrivande stund har Microsoft avböjt att kommentera uppgifterna om ett eventuellt köp. Artikeln uppdateras när mer information finns tillgänglig.

Nyfiken på Sunrise Calendar?

Ladda ned appen till AndroidIOS, OS X, eller besök den officiella webbsajten.