Microsoft ger smartare sök & fildelning med OneDrive

microsoft-onedrive-logo-featuredMicrosoft utökar funktionaliteten för OneDrive med bättre information om användning av delade filer.

Man kan nu få information i realtid om vilka filer som redigeras av andra användare och vem som arbetar med respektive fil. Förutom att se det i datorn och mobiltelefonen går det även att se detta på en Apple Watch – en något otippad funktion som lär attrahera en del Iphone- och Watch-användare.

Utformade för delade projektarbeten

Microsoft lyfter fram de nya funktionerna som extra användbara för gruppmedlemmar till ett projekt där man snabbt vill se om det finns nya versioner att ta del av. Alla ändringar placeras i en versionshistorik så man kan alltid gå tillbaka till andra versioner om man önskar återställa äldre texter.

En annan nyhet är att man nu kan söka efter text inne i filer som delas av andra användare. Det gör det enklare att hitta filer baserat på innehåll snarare än filnamn, filtyp och plats.

”We extended these features to shared items because while users often remember the file name and location of items they’ve created themselves, they frequently remember shared files by their contents.”

OneDrive blir allt bättre och även om jag föredrar Google Drive sen flera år tillbaka så är jag allt mer intresserad av Microsofts molnlösningar. Kanske blir det även så att jag överger Google i framtiden men för det krävs en hel del av Microsoft.

Vilken molntjänst använder du? Microsoft OneDrive, Google Drive eller någon annan?


Läs mer

Microsoft OneDrive (live.com)

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.