Microsoft fixar gamingproblem med Windows 11 22H2

Windows 11

Om du har en dator med Windows 11 och senaste uppdateringen 22H2 så kanske du märkt att dina spel inte flyter lika bra som tidigare. Anledningen är enkel – Microsoft har klantat sig och 22H2 introducerar betydligt sämre prestanda i vissa situationer.

Tacksamt nog har Microsoft arbetat på en lösning och nu är den redo att släppas. När 22H2-uppdateringen initialt släpptes sent under september månad så var reaktionen omedelbar från miljontals användare. Krascher, BSOD, dålig prestanda och ljudproblem fick många att klaga.

Microsoft identifierade snabbt att det fanns stora problem och stoppade utrullningen av 22H2 under en period. Om du var en av de som hann ladda ner den så kan du vara drabbad (det är dock inte alla som är det).

För att snabbt få ut en fix för de värsta problemen så släppte Microsoft en minilösning tidigare i november. Den löste ett GPU-fel som drabbade Nvidia-användare. Mer specifikt upplevde de kraftigt försämrad prestanda. Den har dock inte fixat alla problemen utan många fler återstår.

Nu har Microsoft löft tillräckligt många av de större felen för att kunna återuppta utrullningen av 22H2 igen. Om du har uppdateringen sen tidigare ska du hålla koll på Windows Update och omedelbart ladda ner eventuella, extra uppdateringar som följer.

Via TechSpot

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.