Gratis spel på Epic Games Store hela december (2022)

Epic Games Store

Epic Games Store ger bort spel helt gratis under en stor del av december. Varje dag släpps ett nytt spel som du har en kort stund på dig att ladda ner. När du vill ha skaffat spelet så är det ditt så länge du har kvar ditt Epic Games-konto.

Här tipsar vi om ALLA spelen som släpps gratis i takt med att dem släpps. Ett tips är att bokmärka sidan – vi uppdaterar artiklen varje gång ett nytt spel avslöjas. Förra året fanns några riktiga tungviktare med på listan, bland annat Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration, Control och Prey.

Vilka spel hoppas du ska vara gratis det här året?

Tips: Visste du att Epic Games Store har en unik rabattkod som drar av 25 % på priset vid ett tillfälle när du handlar för mer än 150 kronor? Öppna Epic Games Store-appen eller logga in på den officiella butikssidan för att skaffa rabattkoden.

mortal shell game

Mortal Shell

Gratis mellan den 28 december 17.00 och 29 december 17.00.

Missa inte chansen att ladda ner och spela det här populära action-RPG:t medan det är gratis. Mortal Shell är svårt, riktigt snyggt och utmanande på många sätt. Perfekt när du känner att det behövs något rejält knepigt att ta sig an bredvid Dark Souls-serien.

Skaffa Mortal Shell här.

severed steel game

Severed Steel

Gratis mellan den 27 december 17.00 och 28 december 17.00.

FPS-spel med bländande, förstörbar voxelgrafik. Spring igenom fartfyllda områden med mängder av fiender som jagar dig. Skjut dig ur knepiga situationer och spring på väggarna. Du väljer hur du tar dig fram och löser varje bana.

Skaffa Severed Steel här.

fist forged in shadow torch

F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch

Gratis mellan den 26 december 17.00 och 27 december 17.00.

Det här Metroidvania-liknande spelet ger dig en unik spelupplevelse som en vapenbestyckad kanin i en minst sagt unik värld. Slå, skjut och kämpa dig genom horder av fiender på jakt efter den hämd du söker.

Skaffa F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch här.

death stranding

Death Stranding

Gratis mellan den 25 december 17.00 och 26 december 17.00.

Spela som Sam Bridges och ta dig an en förändrad värld där i princip allt vill döda dig om du inte håller dig till reglerna för konflikt i det här dödsföraktande spelet.

Skaffa Death Stranding här.

metro last light

Metro: Last Light Redux

Gratis mellan den 24 december 17.00 och 25 december 17.00.

Spring runt i de nedgångna tunnlarna under Moskva och håll dig undan från de livsfarliga mutanter som gömmer sig där. Eller nej, vänta, du kan inte hålla dig undan för de kommer att hitta dig – och din ammunition är begränsad. Rejält begränsad. Lycka till.

Skaffa Metro: Last Light Redux.

encased game epic games store

Encased

Gratis mellan den 23 december 17.00 och 24 december 17.00.

Encased är ett taktiskt spel som utspelar sig i ett alternativt 1970-tal. Mänskligheten har hittat en enorm och oförklarlig artefakt i en avlägsen öken. Det är upp till dig att slåss mot dina fiender, möta de som satte världen i ruiner eller gå med dem för att styra det som finns kvar. Vad väljer du?

Skaffa Encased här.

fallout 1 illu

Fallout, Fallout 2 & Fallout Tactics

Gratis mellan den 22 december 17.00 och 23 december 17.00.

Den här gången bjuder Epic Games på hela tre spel – Fallout, Fallout 2 och Fallout Tactics. Tre klassiker som utspelar sig i en apokalyptisk framtid där världen är först av kärnvapen. Alla tre spelen är riktiga klassiker som måste spelas av alla gamers!

Lego Builders Journey

LEGO Builders Journey

Gratis mellan den 21 december 17.00 och 22 december 17.00.

Lego Builders Journey är ett roligt och klurigt pusselspel med gullig Lego-grafik. Ingen stress, inga regler – bara Lego

Skaffa LEGO Builders Journey här.

wolfestein the new order

Wolftenstein: The New Order

Gratis mellan den 20 december 17.00 och 21 december 17.00.

Döda nazister i det hypervåldsamma och futuriska Wolfestein: The New Order. Här är det inte ord som gäller – bara våld och vapen.

Skaffa Wolfentestein: The New Order här.

thems fightin herds epic games store 2022

Them’s Fightin’ Herds

Gratis mellan den 19 december 17.00 och 20 december 17.00.

En bondgård som förvandlats till en scen ur Mortal Kombat – det är nog det enklaste sättet att beskriva det här spelet. Figurerna är ritade av konstnären Lauren Faust.

Skaffa Them’s Fightin’ Herds här.

sable epic games store 2022

Sable

Gratis mellan den 18 december 17.00 och 19 december 17.00.

Sable är ett vackert ritat spel som tar dig genom en öppen värld att utforska. Klättra, hoppa och glid fram genom ruiner efter en förlorad civilisation. Hjälp de nomader du stöter på längs din färd och lös kluriga pussel för extra bra belöningar.

Skaffa Sable här.

costume quest 2 epic games store 2022

Costume Quest 2

Gratis mellan den 17 december 17.00 och 18 december 17.00.

Costum Quest 2 är ett spel från 2014 och utvecklades av Double Fine. Det här RPG-spelet har Halloween-tema och en kampanj med stora inslag av humor.

Skaffa Costum Quest 2 här.

horizon chase turbo epic games store 2022

Horizon Chase Turbo

Gratis mellan den 16 december 17.00 och 17 december 17.00.

Spelet är ett racingspel som inspirerats av 80-talet och 90-talet med en känsla av klassiska arkadspel och obefintlig hastighetsgräns (nåja…).

Skaffa Horizon Chase Turbo här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.