Microsoft bekräftar nästa stora Windows 10-uppdatering efter Creators Update

Microsoft Windows 10 Logo

Microsoft har bekräftat att de tänker släppa en andra stor uppdatering till Window 10 under 2017. Den första som heter Creators Update väntas komma under april månad tillsammans med ny hårdvara som Surface Pro 5.


Nästa uppdatering som Microsoft nu bekräftar kommer i år har inte något närmare datum än just 2017. Det gäller för konsumenter och inte företag då de senare istället väntas börja uppdatera först under det kommande året.

Där Creators Update sedan länge är väldokumenterad med sina många nya funktioner och optimeringar så är nästa stora lansering fortfarande odetaljerad. Vi vet helt enkelt inte vad Microsoft har för planer med kommande uppdateringar, åtminstone inte på detaljnivå.

Det pratas mycket om att Microsoft tänker designa om Windows 10 med Project Neon. Ett projekt som idag ser ut att bli klart till nästa stora uppdatering efter Creators Update. Och det är också enda faktiska saken som läckt ut om framtiden för Windows 10.

windows10 neon konceptbild tidig
Så här kan Windows 10 eventuellt se ut i framtiden.

Project Neon ska, bland annat, vara Microsofts stora satsning på 3D-material i Windows 10. Bland annat genom att ge HoloLens större utrymme. Neon ska även ge alla plattformar samma typ av utseende med ett mer platt och avskalat intryck.


Med Windows 10 har Microsoft fört samma stationära- och bärbara datorer, tablets, mobiltelefoner och spelkonsoler. Det är troligt att vi framöver får se material som ytterligare sammanflätar alla plattformar till en symbios av hårdvara.

Hur ser din framtidsbild ut av Windows 10 och vad går du och hoppas på att Microsoft ska erbjuda under året?