Microsoft: Årliga uppdateringar för Windows 10

microsoft windows 10 logo 2019

Efter att Microsoft lanserade Windows 11 så har företaget ändrat schemat för hur ofta större uppdateringar släpps till Windows 10. Från att ha släppt två varje år så är det nu bara en uppdatering som gäller.

Helt nyligen lanserades den sista stora uppdateringen för 2021 och Micrsoft rullar ut nya mjukvaran globalt i denna stund. Om din Windows 10-dator inte visar uppdateringen än så kan du räkna med att den dyker upp inom kort.

Läs mer: Stor uppdatering till Windows 10 fixar gaming-problem (KB5004296)

Och med den installerad på din dator så är det alltså stopp för nya, stora uppdateringar i ett helt år. Först i november 2022 är nästa planerad att släppas. Men givetvis kommer Microsoft att fortsätta underhålla operativsystemet med mindre uppdateringar, exempelvis med buggfixar och optimeringar.

Om du väljer att stanna med Windows 10 under en längre tid så kan du glatt göra det utan problem. Microsoft lovar att släppa uppdateringar och underhålla den gamla Windows-versionen till åtminstone den 14 oktober 2025.

För mer information om Microsofts framtidsplaner för Windows 10 och uppdateringar så kan du läsa en utförlig artikel på den officiella supportsidan här. Där detaljerar Microsoft bland annat hur företag kommer att hanteras med uppdateringar och hur de äldre Windows 10-versionerna kommer att ha stöd framöver.

Läs mer: Nedgradera från Windows 11 till Windows 10

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.