Microsoft släpper tangentbord för Android Wear

microsoft-tangentbord-android-wear

Microsoft har tagit fram ett tangentbord för Android Wear.


Trots att den mobila plattformen kommer från huvudkonkurrenten Google så tänker Redmond-företaget inte sätta dövörat till. Istället väljer man att arbeta med Android Wear och resultatet är ett unikt tangentbord i första ledet.

Istället för att trycka på virtuella tangenter på den lilla skärmen så skriver man helt enkelt med fingrarna. Inget nyskapande i sig då det sen flera år har varit möjligt på andra plattformar, men det är nytt för smartwatches.

Mjukvaran som Microsoft Research har tagit fram är fortfarande en prototyp och men finns tillgänglig för vanliga användare. Det är inte rekommenderat att man försöker sig på att använda tangentbordet vid vanligt bruk utan endast för att testa och se hur det fungerar.

Version 0.1 som är den senaste stöder endast fyrkantiga skärmar med upplösningen 320 x 320 pixlar samt Motorola Moto 360. Det finns alltså gott om utrymme för förbättringar på den punkten.

För att läsa mer – gå till Microsofts officiella sida för tangentbordet, eller ladda ned här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.