Mer minne i nya Iphone 6s & Iphone 6s Plus


Iphone 6 Plus

Apple har presenterat nya Iphone 6s och Iphone 6s Plus. Även om företaget inte avslöjade hur mycket internminne som används så finns nu uppgifter som pekar på en mycket välkommen ökning.

De tidigare modellerna har använt 1 gigabyte internminne under flera år men nu får vi äntligen en höjning till dubbla mängden.

Det betyder att grafiktunga spel kommer att flyta bättre, en överlag snabbare telefon och aktiva tabbar i Safari behöver inte laddas om lika ofta. Perfekt för storsurfare.

Xcode avslöjar allt

Så var kommer informationen om internminnet ifrån om inte Apple?

Apples egna utvecklarverktyg Xcode är det som bekräftar minnesmängden för nya modellerna. Xcode bekräftar även att Ipad Pro kommer med 4 gigabyte internminne, ett absolut måste med tanke på dess tänkbara användningsområden, stora skärm och stöd för att köra dubbla samtidiga applikationer.

När webbsajten iFixIt får tag på de tre enheterna lär vi får en bekräftelse på minnesmängden men redan nu kan vi glädja oss åt uppgifterna.

3D Touch & nya kameror

Den som uppgraderar till en Iphone 6s eller Iphone 6s Plus får dessutom en förbättrad skärm med 3D Touch, två nya kameror på 12 respektive 5 megapixel och IOS 9 från start. Riktigt spännande nyheter rakt igenom med senaste telefonerna alltså.

Ipad Pro är i sin tur ett monster till surfplatta med 12,9-tumsskärm, väl tilltaget internminne och extra tillbehör i form av aktiv styluspenna samt externt tangentbord. Släppt för en ganska nischad marknad men riktigt spännande ändå.

Frågan är nu – kommer du att skaffa någon av dem? Och i så fall vilken?