Lumia 950 & Lumia 950 XL presenteras i oktober

microsoft lumia zeiss baksida

Microsoft kommer att lansera Lumia 950 och Lumia 950 XL inom en månad.

Det påstår en ny rapport som menar att Redmond-företaget tänker släppa sina kommande flaggskeppsmodeller den 10 oktober.

Medan konkurrenterna släpper telefon på telefon så har Microsoft varit sin historia trogen och väntat med sina lanseringar. Ett val som är helt i linje med företagets tidigare annonseringar om att flaggskepp inte är att vänta innan Windows 10 Mobile släpps.

Svårsålda telefoner

Även när Lumia 950 och Lumia 950 XL släpps kan de bli svårsålda för Microsoft. Specifikationerna är visserligen bra för att vara Windows-telefoner men jämfört med konkurrenternas toppmodeller är risken att de får betydligt mindre uppmärksamhet.

Att båda telefonerna har skärmar med upplösningen 2 560 x 1 440 pixlar är riktigt positivt men Lumia 950 som kör sexkärniga Qualcomm Snapdragon 808-processorn borde ha fått Snapdragon 810 som storebror 950 XL kör.

Om inte Microsoft kan få ut telefonerna i butik med stora skyltar lär försäljningen bli som med de tidigare telefonerna – sämre än önskvärt.

Vad tror ni – kan Lumia-telefonerna lyckas?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.