Mega-stenar till Pokémon Sun och Moon – Sceptile, Blaziken, Swampert, Camerupt, Banette

pokemon-ultra-sun-moon

Nu kan du hämta fem nya Mega-stenar till Pokémon Sun och Moon. Nintendo släpper regelbundet nya stenar till alla spelare och denna gång får du chansen att uppgradera fem Pokémon från Hoenn-regionen.

Närmare bestämt handlar det om Sceptile, Blaziken, Swampert, Camerupt och Banette som kan uppgraderas med Mega-stenarna. Allt du behöver göra är att starta antingen Pokémon Sun eller Moon, välja ”Mystery Gift” i huvudmenyn och välja ”Receive Gift”. Knappa in koden MATSUBUSA.

Nästa gång du besöker en Pokémon Center pratar du med budet (mannen med kepsen precis till vänster om disken) och accepterar att ta emot stenarna. Har du en Sceptile, Blaziken, Swampert, Camerupt eller Banette är det bara att uppgradera, eller ”evolva” dem till sina respektive Mega-former.

Om du inte har någon som helst aning vilka dessa Pokémon är så kan det ha sin förklaring i att de inte kan fångas i Pokémon Sun eller Moon. De går endast att hitta och fånga i Pokémon Omega Ruby samt Alpha Sapphire. För att ta dem till Sun och Moon krävs en överföring via Pokémon Bank.

Vid en överföring förloras alla saker som dina Pokémons eventuellt håller, så ha det i åtanke innan du initierar överföringen.

Det här är inte första gången som Nintendo släpper Mega-stenar till Pokémon Sun och Moon. Tidigare avslöjade den japanska speljätten koden för Mega-stenar till Mawlite, Beedrillite, Audinite och Medichamite (koden är AZUL). Innan dess koden för Mewtwos X respektive Y-megaformer (denna kod är M2DESCENT).

Det är knappast enkelt att flytta Pokémon mellan olika spel. Men det går åtminstone och tills Nintendo skapar ett modernt och enklare sätt att hantera Pokémon, sparfiler och dylikt får vi hålla till godo med vad som finns. Har du använt någon av koderna ovan, och har du lyckats evolva någon Pokémon med stenarna? Kommentera och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.