Marvel tas bort från Netflix – slutar visas i mars (2022)

Den 1 mars slutar Marvel-rättigheterna att gälla för Netflix

Netflix
Foto: Thibault, Pening, Unsplash

Flera storfilmer och serier från Marvel-universumet tas bort från filmtjänsten Netflix. Redan i mars försvinner titlarna och just nu är det oklart var de kommer att visas i framtiden.

  • Tas bort den 1 mars
  • Gäller alla filmer och serier ur Marvel-universumet
  • Oklart om materialet hamnar på Disney Plus istället

Datumet som gäller är den 1 mars 2022 och efter det kommer tunga titlar som Jessica Jones, The Punisher och Daredevil att försvinna. Permanent! Det skriver webbsajten What’s on Netflix som noterade en varning från filmtjänsten.

Anledningen till att filmerna och serierna tas bort har med rättigheter att göra. Netflix har inte längre de licenser som behövs för att behålla materialet och därför måste det tas bort.

Läs mer: 10 populäraste filmerna & serierna på Netflix

Oklart om filmerna och serierna visas på Disney Plus

Netflix meddelande om att Marvel försvinner kommer inte som en chock. Redan 2017 signalerade Disney att de tänkte dissa Netflix och behålla hela Marvel för sig själva.

Idag vet vi inte om Disney (som har rättigheterna till Marvel) kommer att visa allt det borttagna i sina egna kanaler, exempelvis på Disney Plus.

The Punisher, Daredevil, Luke Cage, Defenders och Jessica Jones är alla Netflix Originals som inte håller tillbaka våldet (speciellt The Punisher är en brutalt våldsam serie). Och Disney är notoriskt försiktiga på just den punkten.

Därför är det inte helt säkert att alla Netflix Originals-serier faktiskt hamnar på Disneys egna tjänster.

Läs mer: Netflix har släppt två nya gratisspel – Bowling Ballers & Asphalt Xtreme

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.